EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P запази рейтинга на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P запази рейтинга на САЩ

mail11:31 | 08.06.2017прегледи 1604 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Standard and Poor's запази кредитния рейтинг на САЩ на ниво "AA+" със "стабилна" перспектива, предаде Вusiness times.

"Стабилната" перспектива отразява очакването на агенцията, че негативните и позитивните фактори, влияещи  върху рейтинга, ще бъдат балансирани през следващите две години.

Standard and Poor's заяви, че високият държавен дълг, провежданите сравнително краткосрочно ориентирани политики и несигурността относно формулирането на политиката на страната ограничават нейния кредитен рейтинг.

Агенцията отбеляза, че несъгласието между и в рамките на политическите партии ограничава способността на правителството да предприема бъдещо законодателство.

Според Standard and Poor's дългосрочният потенциален икономически  растеж в САЩ е намалял и вероятно ще е близо до 2 на сто, отразявайки влошаващата се възрастова демография и намаляването на ръста на производителността на труда през последното десетилетие.

"С оглед на подобрилите се икономически условия и условията на пазара на труда, Федералният резерв е започнал постепенен процес на нормализиране на паричната си политика", посочи още Standard and Poor's.


Тагове: САЩ, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159