EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P запази оценката за Италия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P запази оценката за Италия

mail09:32 | 30.10.2018прегледи 686 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс понижи перспективата на оценката на кредитоспособността на Италия на отрицателна, без обаче да понижава самата оценка, която остава на ВВВ (латински букви), предаде Франс прес.

"Икономическата и бюджетна политика на италианското правителство се отразява на перспективите за растежа на страната", се казва в изявление на Стандард енд Пуърс, която не изключва да намали и оценката в следващите месеци, предава БТА.

"Планираният от правителството икономически и бюджетен път подкопа доверието на инвеститорите", заявява агенцията, която прогнозира за 2019 г. по-високо бюджетно задлъжняване (2,7 процента от БВП) от заложеното от Рим (2,4 процента).

Стандард енд Пуърс също така прогнозира, че брутното задлъжняване на Италия ще се задържи на 128,5 процента от БВП през следващите три години.

"Отрицателната перспектива отразява съществуващия риск решението на италианското правителство да вземе повече кредити не само да изостри слабостта на италианската бюджетна позиция, но и да задуши зараждащото се съживяване на частния сектор", заявява Стандард енд Пуърс.


Тагове: Италия, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4254