EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

S&P - мрачни прогнози за еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

S&P - мрачни прогнози за еврозоната

mail10:10 | 04.08.2011прегледи 774 коментарикоментари 0


Перспективите за икономическия растеж в еврозоната през второто шестмесечие са мрачни след поредица от обезпокоителни показатели, сред които активността в частния сектор през юли, сочи доклад на агенция Standard and Poor's, цитиран от Франс прес. Съставният индекс, измерващ активността в сектора на услугите и промишлеността в еврозоната, се е понижил до 51,1 пункта през юли спрямо 53,3 пункта през юни, обяви компанията за финансова информация Markit, която изготвя ключовия индекс на мениджърите по доставките (Purchasing Managers Index - PMI). Показателят е достигнал най-слабото си равнище от септември 2009 година.
"Затрудненото положение на еврозоната през второто тримесечие би могло да продължи до края на годината", предупреди рейтинговата агенция. Според S&P мнозина са били приписали разочарованието от второто тримесечие на временни фактори като нарастване на инфлацията, спад в търсенето сред страните с нововъзникваща пазарна икономика и отрицателните последици от японското земетресение през март, но неустойчивостта на растежа изглежда е много по-сериозна.
Освен това "разликите в равнищата на растежа в еврозоната се увеличават", отбелязва S&P на фона на трудното възстановяване на потреблението. Предварителна оценка за икономическият растеж в еврозоната през второто тримесечие се очаква на 16 август, отбелязва АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg