EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ryanair със сертификат за Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ryanair със сертификат за Великобритания

mail17:59 | 07.01.2019прегледи 817 коментарикоментари 0


Ирландската нискотарифна авиокомпания Райънеър (Ryanair) съобщи , че е получила сертификат за авиопревозвач във Великобритания. Така тя ще бъде сигурна, че ще може да предлага полети и след Брекзита, предаде Франс прес. Райънеър е поискала сертификата през декември 2017 година от британската Служба за гражданска авиация.

Авиопревозвачът обясни в комюнике, че този документ ще му позволи да предлага вътрешни полети във Великобритания, които представляват под  1% от капацитетите му, както и полети от Обединеното кралство до неевропейски дестинации след Брекзита и при липса на споразумение с ЕС за европейското въздушно пространство.

Райънеър, която е сред авиокомпаниите в Европа, превозващи най-голям брой пътници, призовава Лондон и Брюксел да се споразумеят за преходен период след края на март, когато би трябвало да настъпи Брекзитът, за да се избегнат всякакви затруднения за британските пасажери по време на предстоящите летни отпуски.

 През май унгарската нискотарифна компания Уиз еър (Wizz Air) също получи сертификат за авиопревозвач във Великобритания.

Британската ИзиДжет (EasyJet) се сдоби през лятото на 2017 година с такъв сертификат за Австрия, който ще й позволи да лети безпроблемно в Европа след излизането на Великобритания от ЕС.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886