EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ryanair с втора редовна линия от Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ryanair с втора редовна линия от Пловдив

mail15:50 | 22.12.2010прегледи 1029 коментарикоментари 0


От 27 март 2011 година нискотарифната авиокомпания на Европа "Ryanair" разкрива втора целогодишна линия до летище Пловдив - от летище Барселона- Жирона. Това съобщи изпълнителният директор на пловдивската аерогара Дойчин Ангелов.
На представянето присъстваха областният управител на Пловдив Иван Тотев и кметовете на Пловдив Славчо Атанасов и на община Асеновград Христо Грудев. Радващото е, че това се случва два месеца след като същата авиокомпания откри първата редовна линия до Пловдив от Лондон, отбеляза Ангелов. Според него това подчертава, че до момента летището е било подценявано по отношение развитие на пътния трафик.
Директорът определи дестинацията като много важна за България и Пловдив, имайки предвид, че по официални данни в Испания живеят над 150 000 наши сънародници, а неофициално те са около 300 000. В началото линията ще се обслужва с два полета седмично - сряда и неделя, при стартова цена 55 лева с таксите в едната посока, съобщи Дойчин Ангелов. Продажбата на билети започва от 24 декември 2010 година.
Надеждата ни е летище Пловдив да се превърне в двигател на икономиката в региона, за което обаче, заедно с общините трябва много да работим за увеличаване броя на редовните линиите, каза Иван Тотев. Той подчерта, че със създаването на общинския фонд в подкрепа на летището "всички кметове погледнаха напред в бъдещето, тъй като налагането на едно летище отнема години наред".
Христо Стоичков, който присъства на откриването, обеща да е сред пътниците на първия полет от Барселона на 27 март.
Вчера до 1 часа през нощта, летище Пловдив прие 9 международни полета, отклонени от софийското летище заради лоша видимост, съобщи Дойчин Ангелов. Той подчерта, че поради географското си разположение в по-голямата част на годината видимостта на пловдивското летище е по-добра в сравнение със София.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166