EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

RWE опроверга отлагане на старта на Набуко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RWE опроверга отлагане на старта на Набуко

mail15:43 | 25.03.2010прегледи 392 коментарикоментари 0


Представител на немската енергийна компания RWE опроверга съобщението за възможността за закъснение на пускането в експлоатация на газопровода „Набуко”, съобщава DPA. По неговите думи строителството на газопровода ще приключи в установения по план срок - през 2014 г.
Пред Sueddeutsche Zeitung европейският комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че газопроводът  „Набуко” ще е готов най- рано през 2018 г., което е с четири години по- късно от първоначално планираното.
Според него реалната експлоатация на газопровода е възможна едва през 2018 г., съобщи Bloomberg.
Изграждането на газопровода има за цел да намали зависимостта на Европа от руските доставки на енергийни ресурси.
Алтернативният на „Набуко” „Южен поток също” има за цел да доставя газ на Централна и Източна Европа. Общата цел именно е в основата на предложението италианския енергиен концерн Eni Паоло Скарони двата проекта да бъдат обединени поне в частта на припокриване на маршрутите им.
Днес президент на Руското газово общество и заместник-председателят на Държавната дума Валерий Язев заяви, че сливането на газопроводните проекти "Южен поток" и "Набуко" по принцип е възможно по схемата - построяване на руския тръбопровод до черноморското крайбрежие на България, а след това разделяне на газа по суша към "набуковските" тръби на Европейския съюз.
Язев определи предложението на Скарони като "твърде декларативно и рамково".
"Всичко е в подробностите - как и на какъв принцип да бъдат обединени газопроводите. Според мен вариантът за обединяване е - ние строим подводната част до България, "Набуко" не строи участъци на тръбата през Азербайджан, Турция и Гърция и се включва в "Южен поток" след България", посочи президентът на
Руското газово общество.
Според него този вариант "би бил разумен, тъй като за "Набуко" няма газ и няма смисъл той да бъде строен от Азербайджан, Гърция и Турция".  

 


 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg