EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Rusatom навлиза в ядрената медицина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Rusatom навлиза в ядрената медицина

mail12:39 | 31.07.2018прегледи 962 коментарикоментари 0


Rusatom Healthcare, интегратор на руската корпорация „Росатом“ в областта на радиационните технологии в медицината, и Корпорацията по атомна енергия на ЮАР (NECSA) подписаха споразумение за сътрудничество при използване на ядрените неенергийни технологии.

Rusatom Healthcare и NECSA планират изграждане на два иновационни реактори за разтвори на територията на ЮАР, опирайки се на последните постижения в областта на ядрената медицина. Реактори за разтвори са с малки размери и относително евтини. Те са специално разработени за икономически ефективно производство на радионуклиди, които се използват в областта на ядрената медицина. Страните планират и създаване на търговски циклотрон в ЮАР, който е един от най-евтините способи за производство на различни радионуклидни фармацевтични препарати.

Генералният директор на Rusatom Healthcare Денис Чередниченко отбеляза, че и двете страни притежават необходимите знания в областта на ядрената медицина и смятат, че сътрудничеството между тях ще ускори технологичното им развитие в областта на атомните технологии и ще открие нови пазари. „Ядрената медицина стремително разширява приложението си по целия свят и играе ключова роля при ранната диагностика на рак и други неинфекциозни заболявания“, заяви Чередниченко.

Доктор Калвин Кем, председател на Съвета на директорите на NECSA отбеляза, че Rusatom Healthcare и NECSA планират и създаване на стандартизирани онкологични центрове за лечение на рак както в ЮАР и Русия, така и в страни по целия африкански континент. „Ранната диагностика на рак е много важна за ефективното му лечение, но досега само малка част от населението на Африка е имало достъп до тези жизненоважни технологии. Ще работим в сътрудничество с местните власти, бизнеса и медицинските организации във всяка от страните“, заяви Кем.

 „Заедно с нашите опитни южноафрикански партньори смятаме, че ще можем да променим живота на милиони хора към по-добро“, подчерта в заключение Чередниченко.

 „Росатом“ работи повече от 70 години в областта на ядрените технологии и е световен лидер в сферата на проектиране и строителство на различни атомни инсталации.

NECSA е световен лидер в областта на ядрената медицина с ежегоден оборот на капитала от 75 милиарда долара. Ежедневно компанията доставя продукция в повече от 60 страни по целия свят.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg