EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Rolls Royce работи с ЧЕЗ в ядрената енергетика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Rolls Royce работи с ЧЕЗ в ядрената енергетика

mail10:00 | 16.02.2011прегледи 598 коментарикоментари 0


Глобалната компания за задвижващи системи Rolls Royce подписа дългосрочен договор за доставка на услуги по сигурността с чешката АЕЦ „Дуковани”, която се управлява от ЧЕЗ.Rolls Royce работи с ЧЕЗ от 2000 година и подписването на този 20-годишен договор, който предвижда доставка на услуги по управление на жизнения цикъл, е естествено продължение на успешните доставки на системи за контрол на безопасността (I&C) на АЕЦ „Дуковани” като част от по-голям проект. Този проект, продължил 9 години и включващ обновяване на най-важните I&C системи, беше изпълнен без загуби на електричество.
Беноа Шабр, управляващ директор на Rolls Royce за инструментариума и контрола, каза:Rolls Royce използва 40-годишния си опит в ядрената индустрия и този дългосрочен договор демонстрира доверието, което ЧЕЗ има в нашата експертиза. Ние сме наясно със задължителните изисквания и търговския натиск, на който е подложена всяка ютилити компания и нашите решения помагат да се подсигури безопасната и надеждна работа на атомната електроцентрала за дълъг период от време”. Даниел Бенеш, заместник-директор на ЧЕЗ, каза: "В АЕЦ „Дуковани” ЧЕЗ работи успешно с технологията на Rolls Royce от години. Дългосрочният договор, който подписахме, е естествено развитие на нашето бизнес партньорство. Поддръжката на жизнения цикъл е ключов аспект от работата на всяка АЕЦ и затова е от изключителна важност да работим с толкова силен и надежден партньор като Rolls Royce.
Предоставянето на услуги по управление на жизнения цикъл помага на клиентите да контролират крайната цена и да намалят оперативния риск чрез мониторинг на работата на системите, като по този начин подсигуряват наличието на резервни части при поискване и предоставят техническа помощ и поддръжка.
Rolls Royce, която е най-големият доставчик на дигитален инструментариум и системи за контрол на атомни електроцентрали, продължава в последните години да разширява дейността си в ядрения сектор за граждански цели в страните от Централна Европа. Компанията е оперирала в различни съоръжения от ядрения сектор в България, Чехия, Литва, Румъния, Словакия и Украйна. Трета страна по договора е I&C Energo a.s., дъщерна фирма на MOL Oil Унгария.


 


Тагове: ЧЕЗ, Rolls Royce, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg