EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Revolut със 7,5 млн. клиенти на дребно в ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Revolut със 7,5 млн. клиенти на дребно в ЦИЕ

mail13:09 | 30.11.2022прегледи 733 коментарикоментари 0


Дигиталният доставчик на финансови услуги Revolut достигна 25 милиона клиенти на дребно по целия свят, като обработва над 330 милиона транзакции на месец. Компанията отбелязва и друг важен момент - клиентите й в региона на Централна и Източна Европа, в който е и България, вече са 7,5 милиона, съобщават от Revolut.

Най-много клиенти на дребно в региона финансовото приложение има в Румъния, където 2,5 милиона души го използват. За период от 12 месеца Revolut е увеличил клиентската си база в страната с 67 на сто. Така Румъния става втората държава в света с най-много клиенти на Revolut след Великобритания.

През последните 6 месеца клиентите й в Полша са нараснали рязко, надхвърляйки прага от 2 милиона. 

В топ 5 на страните от Централна и Източна Европа, в които има най-много клиенти на дребно на Revolut, влизат още Унгария (близо 800 000 клиенти), България (500 000 клиенти) и Литва (над 415 000 клиенти).

Растежът на Revolut продължава с ускорени темпове, каза Николай Сторонски, главен изпълнителен директор на компанията. "Продължихме да изграждаме нашето уникално продуктово предлагане по целия свят, разширявайки се на нови пазари с нови клиенти. Надхвърлянето на 25 милиона клиенти за малко повече от седем години е фантастично постижение", посочи той.

Регионът на Централна и Източна Европа обхваща Румъния, Полша, Унгария, България, Чехия, Литва, Латвия, Словакия, Словения и Естония.

Revolut стартира през 2015 г. в Обединеното кралство, като предлага на клиентите си парични преводи и обмен на валути. Компанията изгражда дигитално приложение, позволяващо извършването на различни финансови операции.

 


Тагове: Revolut, ЦИЕ, клиенти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg