EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Reuters: Помощи получават обвързаните с политиката банки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Reuters: Помощи получават обвързаните с политиката банки

mail17:40 | 22.12.2009прегледи 543 коментарикоментари 0


Американските банките, които харчат повече пари, за да лобират, са в по- изгодна позиция да получат правителствена помощ, съобщава Reuters, позовавайки се на данни от направено по случая проучване.
Банки, чиито служителите участват в бордове на Федералния резерв, е по- вероятно да получат финансови стимули от спасителната програма TARP, сочат получените данни от проучване на професори от Ross School of Business към Мичиганския университет.
Според проучването почти 700 финансови институции са получили спасителна помощ в размер от $205 млрд. в рамките на мащабната спасителна програма. В последно време банковата индустрия е все по - малко критикувана за влиянието върху политиката, което използва, за да се облагодетелства.
Сред цитираните като примери за банки, близки до политиката и получили спасителна помощ, авторите на проучването посочват Goldman Sachs Group Inc (GS.N), JPMorgan Chase & Co (JPM.N) и  Morgan Stanley (MS.N). Всички те са възстановили получените помощи през юни, отбелязва Reutres.
Bank of America Co (BAC.N) и Citigroup Inc (C.N) също съобщиха за планове да върнат на данъкоплатците получените държавни средства.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg