EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Renault разкрива 1300 места в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Renault разкрива 1300 места в Испания

mail16:00 | 23.11.2012прегледи 771 коментарикоментари 0


Френският автомобилостроител Renault подготви 10-годишен промишлен план за заводите си в Испания, за да увеличи производството си в страната. Очаква се да бъдат създадени нови 1300 работни места, съобщи испанският премиер Мариано Рахой, цитиран от AFP. "В момент, когато Испания и испанците се нуждаят от добри икономически новини, прилагането на промишления план на Renault в заводите в нашата страна несъмнено е повод за радост за всички", изтъкна Рахой в един от испанските заводи на Рено в северния град Паленсия. Той уточни, че в този завод ще бъдат произвеждани четири нови модела, в с 30% ще нарасне производството на двигатели в предприятието във Валядолид и на скоростни кутии в южния град Севиля.

Преди седмица ръководството на Renault подписа споразумение с основните испански синдикати за условията на труд на служителите на френската група в Испания за периода 2014-2016 година. По същия тип споразумение във Франция преговорите все още продължават. Споразумението за "Социален пакт" се отнася до разходите за труд, гъвкавостта, заетостта и социалните придобивки, които са основни сфери за подобряване на конкурентоспособността на предприятието, обясни Renault. Във Франция, където продължават преговорите по споразумението за конкурентоспособността, ръководството увери миналата седмица, че ако синдикатите го подпишат, компанията може да се ангажира да не закрива заводи във Франция. В Испания за Renault работят общо 10 000 души в четири завода: предприятие за сглобяване и завод за производство на двигатели във Валядолид, един завод в Паленсия и един в Севиля.
Междувременно, наследниците на френския производител на автомобили Луи Рено (Louis Renault), които искат репарации за национализацията на фирмата през 1945 година, загубиха битката си пред апелативния съд в Париж, който се обяви за некомпетентен да се произнесе, предаде AFP. Съдът потвърди решението на първоинстанционния съд от януари. Адвокатите на наследниците обявиха, че най-вероятно ще отнесат въпроса към касационния съд. Индустриалецът беше обвинен след освобождението на Франция в колаборационизъм с фашистка Германия, тъй като почти цялата продукция на Рено е отивала на германския пазар. Внуците на Луи Рено искат съдът да предаде на Конституционния съд иск, оспорващ валидността на конфискацията от 16 януари 1945 година, превърнала Renault в държавно предприятие.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg