EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Renault подаде жалба заради промишления шпионаж

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Renault подаде жалба заради промишления шпионаж

mail10:30 | 14.01.2011прегледи 485 коментарикоментари 0


Френският автомобилоснтроител Renault съобщи, че е внесъл жалба заради случая с индустриален шпионаж в компанията, който разтърси френския промишлен сектор, предаде Асошиейтед прес.
Renault уточни, че жалбата е срещу неизвестни извършители, след като предприятието е открило "сериозно нарушение на дисциплината, което е било пагубно за компанията и в частност за стратегическите, технологичните и интелектуалните й активи.
В съобщение, разпространено днес, Renault посочва, че жалбата е срещу действия, които представляват организиран индустриален шпионаж, корупция, нарушаване на доверието, кражба и укриване.
Компанията отстрани трима високопоставени служители миналата седмица, след като вътрешно разследване, започнало през август, установи, че те "нарочно и съзнателно" са застрашили активите на автомобилостроителя.
Миналата седмица министърът за промишлеността, енергетиката и дигиталната икономика Ерик Бесон към министъра на икономиката, финансите и промишлеността на Франция съобщи, че обект на промишления шпионаж, изглежда, е програмата на Рено за разработване на електрически автомобили, припомня Асошиейтед прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg