EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

RAI с филм за италианските инвестиции у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

RAI с филм за италианските инвестиции у нас

mail12:10 | 08.03.2012прегледи 601 коментарикоментари 0


Екип на италианската телевизия RAI посети Своге, за да проследи развитието на италианските инвестиции у нас във връзка със заснемането на поредицата „Изток – Запад” на TV RAI. В рубриката България ще бъде представена като страна с особен превес на италианските инвестиции във ВЕИ сектора. Екипът на телевизия RAI се срещна с инж. Пламен Дилков, изпълнителен директор на PVB Power Bulgaria АД, съпредседател на Съюза на производителите на екологична енергия и на Българската хидроенергийна асоциация, както и с кмета на община Своге –Жоро Цветков. Журналистите видяха и първите две работещи централи МВЕЦ „Лакатник” и МВЕЦ „Церово”.
Рубриката „Изток-Запад” на предаването „Buongiorno Rai”е един своеобразен поглед на отношенията между Италия и новите европейски партньори – страни, кандидатстващи за приемане в ЕС или наскоро присъединили се към съюза. Балканските страни са чудесен пример за държави със стратегическо разположение, но все още неразгърнат потенциал за инвестиции. Предаването има за цел именно това – да представи един нов поглед над възможностите за развитие на страните от Източна Европа.
PVB Power Bulgaria АД е един от типичните примери за успешно публично-частно патньорство на територията на България. Компанията е инвестиционно дружество, което разполага със сертификат за инвеститор Клас А. Каскадата „Среден Искър” се състои от първите по рода си у нас девет руслови електроцентрали, за чието изграждане PVB инвестира над 115 млн. Евро. Италианската компания е първата, която решава да вложи толкова пари в централи от руслов тип, произвеждащи зелена енергия на целия Балкански полуостров. Акад. Инж. Пламен Дилков е технически директор в PVB Power S.p.A. и член на борда на директорите на PVB Group S.p.A. PVB e енергийна група с приблизително 1 млрд. капитал и над 2 млрд. активи. В България, компанията пряко отговаря за управлението на персонал от над 400 човека и за проектите на компанията в Централна и Източна Европа. Oт тях в България са девет МВЕЦ по поречието на р. Искър и пет МВЕЦ по р. Марица, с обща стойност на инвестицията над 250 млн. евро, а в Румъния компанията изгражда седем МВЕЦ с инвестиция над 250 млн. евро.
 


Тагове: Италия, RAI, Своге, филм
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046