EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Qatar Airways увеличава полетите до Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Qatar Airways увеличава полетите до Иран

mail16:31 | 03.12.2018прегледи 1056 коментарикоментари 0


Авиокомпания Катар еъруейс (Qatar Airways) обяви, че ще увеличи полетите си за Иран, въпреки американските санкции и скъсването на връзките между Доха и няколко арабски страни, които упрекват Катар именно за близостта му с Техеран, предаде Франс прес.

Катарският авиопревозвач съобщи в комюнике за стартирането на два седмични полета за Исфахан (централна част на Иран) и за увеличаването на полетите до Шираз (югозападната част) и до Техеран.

Това е "ново доказателство за ангажимента на Катар еъруейс към Иран", каза главният изпълнителен директор на компанията Акбар ал Бакер, потвърждавайки, че новите полети ще стартират през януари и февруари 2019 година.

Бакер заяви миналия месец, че полетите за Иран ще продължат въпреки икономическите санкции на Вашингтон. 

САЩ обявиха, че ще санкционират всяка американска или чуждестранна компания, която продължи да осигурява връзки с Иран. По този начин САЩ принудиха някои компании, най-вече Ер Франс (Air France), Ка Ел Ем (KLM) и Бритиш еъруейс (British Airwyas) да спрат полетите си към Ислямската република.

Първа серия от американски санкции беше възстановена през август, след като Вашингтон се оттегли през май от иранското ядрено споразумение от 2015 година.

Обединените арабски емирства (ОАЕ), Саудитска Арабия, Бахрейн и Египет прекратиха през юни 2017 година дипломатическите си отношения с Катар, като го обвиниха, че поддържа връзки с ислямистки групировки, сред които Мюсюлмански братя, както и че се сближава с Иран.

Подложен оттогава на ембарго, Катар отрича обвиненията и твърди, че противниците му искат да направляват външната политика на страната.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4083