EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Porsche с рекордна печалба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Porsche с рекордна печалба

mail10:01 | 21.03.2022прегледи 1280 коментарикоментари 0


Германският производител на спортни автомобили Porsche е отчел най-успешната година в историята си през 2021 г., каза в Щутгарт при при представянето на годишните резултати главният изпълнителен директор Оливер Блуме, цитиран от ДПА.

Оборотът се е повишил с 15% до €33,1 млрд. ($36,6 млрд.), а оперативната печалба е нараснала с 27% до €5,3 млн. Чистата печалба е била €4 млрд. спрямо €3,2 млрд. през 2020 година. 

Емблематичният германски автомобилостроител е добре позициониран от стратегическа, оперативна и финансова гледна точка, твърди главният финансов директор на марката Луц Мешке. По тази причина гледаме с увереност към бъдещето и приветстваме стъпките за проучване на листването на Porsche, добави той, 

По този начин Porsche може да да подобри профила си и да придобие по-голяма бизнес свобода, подчерта финансовият директор.

Porsche се възприема като отлично представящ се компонент от групата Volkswagen и бе оповестено, че върви към отделно листване на борсата на по-късен етап тази година. Ръководните органи на компания в момента проучват опциите за това.

Войната в Украйна обаче поражда опасения, отбелязва ДПА. В началото на месеца Porsche обяви, че спира бизнес операциите си в Русия.

Конфликтът в Украйна вече засегна веригите за доставки, което доведе до временно спиране миналата седмица на производството на електрическия спортен автомобил Taycan в завода в Щутгарт-Цуфенхаузен. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg