EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Porsche изтегля автомобили заради предпазните колани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Porsche изтегля автомобили заради предпазните колани

mail16:31 | 27.04.2010прегледи 1753 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроител Porsche обяви, че изтегля  превантивно от пазара всичките си модели Panamera или общо 11 324 коли заради възможен проблем с
предпазните колани, предаде Франс прес.
Съществува теоретичен риск за сигурността на предпазните колани, когато седалката бъде преместена няколко пъти докрай, обясни говорител на Porsche.
Компанията умолява клиентите си да се отбият при концесионерите си за поправка на дефекта. "Услугата е превантивна и безплатна", добави говорителят. Той уточни, че
досега не се съобщава за инциденти, свързани с този проблем, който е бил открит при тестове след пускането в продажба  на новия модел. За Порше цената на поправката ще бъде несъществена.
След тази информация акциите на Porsche на борсата във Франкфурт изгубиха 2,47 на сто от стойността си до 45,53 евро към 15 часа българско време.  
Междувременно японският министър на транспорта на Япония Сейджи Маехара заяяви днес, че най- засегната от изтегляне на автомобили компании - Toyota Motor Co. - си е научила урока, съобщи Асошиейтед прес.
Транспортният министър разкритикува автомобилния гигант, че толкова бавно е реагирал на кризата с изтеглянето на автомобили в световен мащаб.
Японското правителство проверява автомобилите на Toyota, включително хибридния автомобил Prius, за възможни проблеми с електрониката, но засега не е установило проблеми, заяви Маехара, който по-късно през седмицата ще се срещне с министъра на транспорта на САЩ Рей Лахуд.  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg