EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Politico: Матео Ренци обърна лодката на Меркел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Politico: Матео Ренци обърна лодката на Меркел

mail09:32 | 19.09.2016прегледи 691 коментарикоментари 0


Ангела Меркел пристигна на срещата в Братислава на ЕС-27 в петък сутринта с една главна цел – да представи пред света широка демонстрация на европейското единство, пише Politico.
Германският лидер беше прекарал седмици в подготовката срещата, обикаляйки европейските столици, търсейки общи пресечни точки във все по-разединения блок.
Това, което започна като приятелска афера, на фона на лидерите, които се придържаха дума до дума към внимателно формулирани опорни точки за необходимостта от компромис и единство, завърши с несъгласието на италианският министър-председател Матео Ренци, който изрази разочарование от резултата на срещата.
„Не съм доволен от изводите“, заяви той. „Не съм от тези хора, които казват на хората след конференция, че всичко ще бъде наред и че розите ще разцъфтят“.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел има намерение да се дистанцира от своята коронна фраза „Ние ще се справим“ (Wir schaffen das), с която преди година започна да коментира приема на стотици хиляди бежанци и мигранти в Германия, предава РИА Новости.
„Понякога ми се струва, че тази фраза е преувеличена, че в нея има твърде много тайнственост. Толкова много, че бих предпочела да не я повтарям, тя стана слаб девиз, почти празна формула“, заяви тя пред изданието WirtschaftsWoche.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062