EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Piraeus Bank съди Reuters за клевета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Piraeus Bank съди Reuters за клевета

mail10:40 | 03.05.2012прегледи 473 коментарикоментари 0


Piraeus Bank - една от най-големите гръцки банки, съди агенция Reuters и иска обезщетение от 50 млн. евро (66 млн. дол.) заради статия за поредица сделки с недвижими имоти между финансовата институция и компании, управлявани от семейството на президента й Михалис Салас, предаде Reuters. Банката съди едновременно информационната агенция,подразделение на Thomson Reuters Corp., и автора на статията Стивън Грей за злонамерена клевета и намерение за "нанасяне на вреди на цялата банкова система на Гърция".
Статията на Reuters "Тайните сделки с недвижими имоти на един гръцки банкер" е публикувана на 2 април и може да бъде намерена в интернет на адрес: http://link.reuters.com/nun47s. Авторът твърди, че Piraeus Bank е наела поне седем недвижими имота, собственост на редица частни инвестиционни компании, сред чиито управители са съпругата и две деца на Салас, и финансирани с кредити от Piraeus.
Статията е разработена на основата на гръцки корпоративни регистри и изявления, документи от гръцкия имотен регистър и интервюта с експерти по право, счетоводство и недвижими имоти.
Банката има "достатъчно доказателства и данни", за да опровергае обвиненията, изложени в статията, заяви говорител на институцията, но отказа да посочи повече подробности. "Продължаваме да подкрепяме статията. Заради правния процес в момента не можем да коментираме повече", отбеляза Барб Бург, директор на Reuters за глобалните комуникации. Reuters Bank, чиито акции поевтиняха с 97% след пика от 2007 година, трябва да получи до 5 млрд. евро по европейските спасителни програми за Гърция. Според банката статията е причинила спад на котировките й с 14,5%, което се равнява на загуба от 46 млн. евро. Седмица по-късно акциите възстановиха стойността си, преди отново да поевтинеят.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039