EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Peugeot и Fiat реализират отново загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Peugeot и Fiat реализират отново загуби

mail20:13 | 21.10.2009прегледи 331 коментарикоментари 0


Приходите на френската  автомобилостроителна компания PSA Peugeot Citroen са намалели със 7.7%  през третото тримесечие да 11.8 млрд.  евро спрямо 12.8 млрд.  евро през същия период на миналата година, предаде Асошиейтед прес.
Според френския  автомобилостроител  въведената от правителството система за отпускане  на премии при предаване на стари  коли за скрап и купуване на нови е увеличила продажбите в много европейски страни през третото тримесечие, по-специално в Германия, Франция, Италия и Великобритания. Въпреки това се оказва, че сривът на руския автомобилен  пазар и рязкото свиване на продажбите в Латинска Америка, с изключение на Бразилия, са надделели над увеличението на продажбите в Европа. 
Друг автомобилен гигант също продължава да търпи удари от кризата.
Загуба за третото тримесечие отбеляза италианската автомобилна група  Fiat Group  SpA . Причината за лошия финансов резултат са отслабващите продажби на камиони  и  строителна и  земеделска техника, предаде AP. Компанията  е изгубила 168 милиона евро през третото тримесечие въпреки  растежа с 4%  на продажбите на автомобили, подпомогнати от схемите "пари за брички", които облагодетелстваха нейните малки модели и енергийно  ефективни двигатели.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905