EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Penguin се споразумя с ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Penguin се споразумя с ЕС

mail17:30 | 29.07.2013прегледи 576 коментарикоментари 0


Британското издателство Penguin се е споразумяло с ЕС да бъде прекратено разследване на неговия бизнес с електронни книги, съобщи Европейската комисия, цитирана от ДПА.
Така Penguin се присъединява към други четири издателства и интернет гиганта Apple в отказа им от договаряния, които ЕС допуска, че могат да са насочени към повишаване на цените. "Ангажиментите сега са законово обвързващи за Apple и всичките пет издателства, включително Penguin, възстановявайки конкурентната среда на пазара на електронни книги", заяви еврокомисарят за конкуренцията Хоакин Алмуния.
Останалите издателства - американските компании Harper Collins и Simon & Schuster, френската Hachette Livre и германската Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck, собственик на Macmillan, приеха условията през декември, припомня ДПА.
Всички компании бяха обвинени в заговор за фиксиране на цените в нарушение на антимонополните правила на ЕС, вместо да се конкурират с онлайн търговци на дребно като Amazon. Издателствата са приели да прекратят договорености с посредници, включващи ограничения за цените, и да "дадат на търговците на дребно свобода да правят отстъпки в цените на електронните книги, обект на определени условия, две години наред", уточни ЕС.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg