EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Oтложиха делото срещу брокера Юлиан Цолов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Oтложиха делото срещу брокера Юлиан Цолов

mail13:03 | 21.07.2009прегледи 1024 коментарикоментари 0


Наказателното дело срещу бившите брокери на швейцарската банка Credit Suisse Group - Ерик Бътлър и българина Юлиан Цолов - бе отложено за сряда, след като федерални агенти докараха Цолов от Испания в САЩ, за да бъде съден.
Aмериканският окръжен съдия Джак Уайнстийн отложи избора на съдебни заседатели до сряда сутринта, за да даде време на адвоката на Цолов, Бенджамин Брафман, да се срещне с клиента си преди да започне разглеждането на делото.
Двамата бивши брокери са излъгали инвеститорите за вида вложения и без тяхно знание са купили ценни книжа, обезпечени с ипотечни кредити. Очаква се Цолов и Бътлър да се явят пред съд в Бруклин.
Цолов е арестуван за първи път през есента на миналата година заедно с Бътлър по обвинение в измами с ценни книжа на стойност над 1 милиард долара. След като двамата не се признаха за виновни Цолов беше пуснат под гаранция и поставен под домашен арест и електронно наблюдение, откъдето успява да се измъкне на 9 май.
Преди седмица испанската полиция потвърди, че е задържала Юлиан Цолов, обвинен в САЩ за крупни финансови измами и се укриваше два месеца от правосъдието.
Той е арестуван в курортния град Марбеля, където живеел с фалшива самоличност, охраняван денонощно от двама телохранители.
Цолов ще бъде обвинен допълнително във визова измама и в нарушаване на условията на гаранцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg