EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ORS с оферта за покупка на "Радио и телевизионни станции"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ORS с оферта за покупка на "Радио и телевизионни станции"

mail09:35 | 17.11.2009прегледи 814 коментарикоментари 0


Oesterreichische Rundfunksender /ORS/ съобщи, че е подновила офертата си към "Виваком" / БТК Груп за купуване на Националното управление "Радио и телевизионни станции" /НУРТС/, като ORS е предложила  да придобие мрежата за разпространение като едноличен собственик.
Нашата компания може да осигури необходимото качество, сигурност и стабилност в разпространението на радио- и на ТВ-сигнал, както и нужните обновления на мрежата, заявява  Михаел Вагенхофер - управляващ директор на ORS.
През декември 2008 г. ORS подписа предварително споразумение с БТК Груп за придобиването на НУРТС след международен търг, консултиран от инвестиционната банка Lazard. Срокът на споразумението изтече през юни 2009 г. без приключване на сделката.
НУРТС има ключова позиция на пазара на разпространение на наземен аналогов сигнал чрез мрежата си от ТВ-кули и ретранслатори, която покрива  територията на цялата страна и излъчва програмите на основните радио- и телевизионни оператори. Това осигурява на подразделението съществена роля при прехода от аналогово към цифрово разпространение. България трябва да покрие изискванията на ЕС за цифровизация
 до 2012 г.


Тагове: покупка, БТК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg