EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Oracle изненадващо погълна Sun Microsystems

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Oracle изненадващо погълна Sun Microsystems

mail18:24 | 27.04.2009прегледи 657 коментарикоментари 0


OracleSun Microsystems Inc. и Oracle Corp. подписаха изненадващо споразумение, съгласно което Oracle ще придобие Sun Microsystems при цена на акция от $9.5 или общо за $7.4 млрд., съобщи Wall Street Journal. Това е премия от 42% над борсовата цена на производителя на хардуер.
В резултат на придобиването от Oracle очакват печалбата на акция на компанията да се подобри с поне 15 цента в рамките на една година след придобиването.
Новината става реалност след като преговорите за придобиване на Sun Microsystems от друг голям тегнологичен гигант – IBM, се провалиха след като последната отправи оферта за $9.4 за акция.
Oracle похарчи над $30 млрд. през последните няколко години за придобиването на съперници в областта на софтуера. Отдавна беше ясно, че Sun, чиито компютри отдавна се продават заедно с базата данни на Oracle трябва да се обедини с по-голяма компания, за да може успешно да се конкурира с гиганти като като IBM, Hewlett-Packard Co. и Dell Inc. Sun преживя големи лъкатушения в приходите, след като бума свърши със спукването на дот ком балона в началото на 2 000.
Вицепрезидентът на Oracle Сафра Кац заяви че компанията смята да превърне хардуерните операции на Sun в печелившо бизнес подразделение.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg