EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Opel ще произвежда модела си Astra в Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Opel ще произвежда модела си Astra в Русия

mail19:03 | 06.10.2009прегледи 963 коментарикоментари 0


Дейността на завода на автомобилния производител Opel край град Антверпен ще бъде прехвърлена в Русия до края на годината, въпреки че производството на популярния модел Astra в Белгия трябва да продължи до пролетта на следващата година, информира днес белгийското икономическо издание "Трендс".
Като се позовава на материали в германски икономически издания, "Трендс" добавя, че белгийското производство на Opel ще бъде прехвърлено в завод на руския автомобилопроизводител Лада в град Толиати.
Изпитващата сериозни затруднения американска автомобилна компания General Motors, чиято собственост бе Opel, продаде активите си в европейския производител на консорциум от канадската компания Magna и руската банка Сбербанк.
Според "Трендс" евентуалното прехвърляне на белгийския завод на Opel в Русия се приемало добре от Magna като възможност да се отърве от излишни производствени възможности и персонал на Opel в Европа.
Междувременно говорител на Европейската комисия съобщи, че Комисията продължава да очаква от германските власти разяснения за държавните помощи, които възнамеряват да отпуснат на Opel и новите му собственици.
Германия ни даде обширни отговори въпроси, зададени от Европейската комисия, но все още не е ясно накъде ще бъде насочена планираната държавна помощ и защо точно Magna бе избрана за бъдещ собственик на Opel, заяви Джонатан Тод, говорител на еврокомисаря за конкуренцията Нели Крус.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg