EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nokia пуска услуга за плащане на сметки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nokia пуска услуга за плащане на сметки

mail16:19 | 27.08.2009прегледи 650 коментарикоментари 0


Nokia пуска услуга за плащане чрез мобилен телефон предимно в страни, където малко хора имат открити банкови сметки, предаде Франс прес.
Услугата Nokia money ще позволи "да се изпращат пари от един човек на друг, използвайки само номера на мобилния телефон, както и на търговци, или да се плащат сметки и да се презареждат предварително платените SIM карти, се уточнява в комюнике на финландската компания.
Услугата, която ще може да се ползва 24 часа в денонощието, трябва да бъде пусната в действие постепенно от началото на 2010 година, допълва компанията, която е на път да изгради "широка мрежа от агенти на Nokia money, давайки възможност на потребителите да теглят или да депозират пари по техните (телефонни) сметки".
"Според нас мобилните финансови услуги предлагат перспективи на пазар с потенциал да се разраства в дългосрочна перспектива", заяви Мери Макдонъл, представителка на Nokia за развитието на компанията.
В началото на седмицата Nokia представи собствен мини - компютър, който тежи 1,25 килограва и диагонал на екрана 25 сантиметра, чрез който може да се влиза в интернет през мобилната мрежа и безжични мрежи (WLAN).
Мини - компютърът има и вградено GPS устройство за сателитно позициониране. Компанията ще представи подробна информация за цените, техническите детайли и пускането на пазара на новия продукт в началото на септември.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161