EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Nestle България и Coca Cola опровергават проучване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nestle България и Coca Cola опровергават проучване

mail18:20 | 14.04.2011прегледи 2115 коментарикоментари 0


На 13 и 14 април 2011 г. бе разпространена информация в медиите, касаеща изследване на хранителни продукти и напитки, направено от Асоциацията на потребителите в Словакия в 8 държави. Публикациите се позоват на резултати от изследването, където обект на обсъждане са няколко продукта на компании за храни и напитки, сред които и NESCAFE Gold. Публикациите изтъкват разлика в качеството на някои храни и напитки, продаващи се на Източноевропейския пазар, в сравнение с тези, които се продават в Западна Европа.
Във връзка с изследването, направено от Словашката асоциация на потребителите, Нестле България би искала да увери потребителите си, че всички продукти на Нестле са произведени при еднакво строги стандарти за качество за всички пазари, на които се дистрибутират и предлагат. Те напълно отговарят на местното и европейско законодателство и на международните стандарти.
NESCAFE Gold предлагано в Източна Европа се произвежда по същите качествени стандарти, както и в Западна Европа. Видовете кафе, използвани за различните рецепти са еднакви в цяла Европа и отговарят на най-високите стандарти за качество. NESCAFE Gold е глобална марка, чиито рецепти са съобразени с предпочитанията във вкуса на местните потребители. Това се постига чрез съотношенията на видовете кафе или чрез изпичането. В зависимост от пазара, на който се предлагат, е възможно да има разлика във вкуса, но не и в качествените показатели.
Качеството и безопасността на всички продукти на Нестле са най-големия приоритет за компанията. Още веднъж бихме искали да уверим потребителите си, че няма разлика в качеството на NESCAFE Gold рецептите, които се предлагат на различните пазари.

Coca-Cola се произвежда със същото високо качество в цяла Европа и по света по рецепта, която използваме от 125 години. В някои страни използваме различни видове подсладители, но това по никакъв начин не оказва влияние върху качеството на продукта. Фруктозо-глюкозният сироп, който използваме в България, се използва в много други страни по света, включително и САЩ.

Съставът на нашите продукти е посочен на етикетите на всички опаковки. Фруктозо-глюкозният сироп или захарта са посочени на етикетите, както всички останали съставки.

Допълнителна информация:

Фруктозо-глюкозният сироп съдържа фруктоза и глюкоза в почти равно количество. Фруктозо-глюкозният сироп и захарта имат еднаква хранителна стойност и идентична сладост.

Има 3 вида източници на подсладители:
1. Подсладител от захарна тръстика, която се използва в много страни от Азия и Южна Америка.
2. Подсладител от захарно цвекло.
3. Подсладител от фруктозо-глюкозен сироп, който се прави от царевица и се използва в много страни по света, включително и в САЩ. Този подсладител използваме в България.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159