EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Nasdaq плаща заради Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Nasdaq плаща заради Facebook

mail13:45 | 07.06.2012прегледи 534 коментарикоментари 0


Американската фондова борса Nasdaq, специализирана в търговията с акции на високотехнологични компании, съобщи, че създава фонд на стойност 40 милиона долара за компенсации на инвеститорите, понесли загуби заради техническите проблеми при излизането на Facebook на борсата, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Технически проблеми през първия ден - на 18 май - попречиха
на някои инвеститори да купуват или продават акции и забавиха началото на търговията на акциите с около половин час, припомня АП. Nasdaq ще плати 14 милиона в брой на инвестиционните компании, които са купили или продали акции, или са се опитали да го направят при определени равнища. Останалата сума ще бъде под формата на отстъпка - компаниите няма да плащат изцяло таксата за търговия на борсата. Nasdaq предвижда това предимство да продължи до шест месеца.
Фондовата борса уточни, че проблемите са отстранени и е наела IBM да прегледа операционната система. Сумата от 40 милиона долара е доста над обичайната за такива случаи - Nasdaq обикновено отделя 3 милиона долара за компенсации на клиенти, които са загубили пари заради технически проблеми.
Трудно е да си представим, че сумата ще може да покрие всички искове. Само Knights Capital оценява загубата си на 35 милиона долара заради техническите проблеми на Nasdaq, отбелязва Асошиейтед прес.

 


Тагове: Nasdaq, Facebook
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961