EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Mr. Bricolage:Купувайте живи елхи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Mr. Bricolage:Купувайте живи елхи

mail16:10 | 02.12.2010прегледи 1922 коментарикоментари 0


Веригата магазини Mr. Bricolage започна продажбата на коледни дръвчета с кампания в полза на живите елхи. Специален базар за коледни дръвчета в контейнери ще популяризира зелената инициатива от 3 до 13 декември 2010 г. в двата магазина Mr. Bricolage в София. Консултантите от сектор „Градина” ще предлагат на клиентите възможността да си купят истинско коледно дръвче, отгледано в контейнер, което след празниците да засадят в градината. Идеята е част от политиката за зелено поведение на компанията и се развива дългосрочно с различни инициативи.
Елхите в Mr. Bricolage са в контейнери, с добре развита коренова система, която лесно се прихваща в почвата. В магазините от веригата не се предлагат дръвчета, засаждани на „гол” корен, защото 90 % от тях не оцеляват. Цeните им започват от 24.99 лв. за най-универсалния размер с височина 60 - 80 см. Най-масовите коледни дръвчета са от дървесния вид Смърч (Picea Omorica и Picea Abies) с вечнозелена симетрична корона.
За украсата на живите коледни дръвчета най-предпочитани са колекциите от естествени материали, които Mr. Bricolage предлага вече няколко години. Играчките са изработени от дърво, шишарки, клонки, натурални тъкани и носят празничния дух на Коледа. За любителите на традиционните цветове в декорацията – червено, сребристо и златисто, са подбрани колекции от качествени и стилни играчки.

Как да засадим коледното дърво?
Коледното дръвче е свикнало на постоянна влажност на почвата и въздуха в естествената си среда. За да се съхрани свежестта му, е добре да се отглежда в условия, близки до естествените по време на престоя му в дома. Засаждането в почвата трябва да се случи в периода януари-март, но не по-късно. Дръвчето се изважда от саксията и кореновата му част се заравя в предварително изкопана дупка. Пръстта около дупката трябва да е добре утъпкана и да се полее с вода.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg