EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Morgan Stanley прогнозира по-слабо евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Morgan Stanley прогнозира по-слабо евро

mail10:11 | 03.11.2015прегледи 6017 коментарикоментари 0


Еврото ще бъде по-слабо, отколкото се смяташе досега, прогнозира Morgan Stanley. Американска банка се позовава на по-нататъшно облекчаване на паричната и лихвена политика от страна на ЕЦБ през декември. Анализаторският екип на Morgan Stanley намали своите прогнози за основната валутна двойка евро/долар, тъй като вярва, че Европейската централна банка ще даде на финансовите пазари "ранен коледен подарък" под формата на по-нататъшно смекчаване на паричната политика преди края на годината.

Инвестиционната банка вече прогнозира понижение на еврото към 1,0300 долара до края на първото тримесечие на следващата година в сравнение с предишна прогноза за ниво от 1,1100 долара.

Ние очакваме еврото да се окаже под подновен натиск от продажби с наближаване на края на годината и в началото на следващата в резултат на нарастващата възможност за по-нататъшни стимулиращи парични и лихвени политики от страна на ЕЦБ, посочва валутният стратег на Morgan Stanley – Йън Стандард.

Нашият анализаторски екип понижи прогнозите за нивата на евро/долар и вече очаква спад на единната валута към 1,0600 нивото до края на настоящата година и към 1,0200 нивото в средата на 2016 година, преди по-нататъшно понижение към нивото на паритет от 1,0000 долара в края на следващата година, показва последен валутен анализ на американската инвестиционна банка.

Обяснявайки своите нови прогнози, Morgan Stanley посочва, че очаква Европейската централна банка да намали през декември своята отрицателна ("наказателна) депозитна лихва с още 10 базисни пункта към ниво от -0,35% и в същото време да увеличи темпото на покупки на еврооблигации с 15 млрд. евро до 75 млрд. евро на месечна база от януари 2016 година.

Инвестиционната банка също така очаква ЕЦБ да удължи срока на действие на тази програма за "количествени облекчения" с шест месеца до март 2017 година (от досегашния краен срок през септември 2016 г.).


Тагове: евро, долар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg