EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody’s удари Роснефт, Москва&Санкт Петербург

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s удари Роснефт, Москва&Санкт Петербург

mail12:40 | 22.10.2014прегледи 1941 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moodys понижи оценката си за руския петролен гигант Роснефт и дъщерната му компания Rosneft International Holdings Limited от "Baa1" до "Baa2" (лат. букви) с "негативна" прогноза, предаде ТАСС.  Понижението на рейтинга е свързано с отслабването на кредитоспособността на Русия, посочва Moodys. На 18 октомври агенцията понижи суверенния рейтинг на Русия  с една степен от "Baa1" до "Baa2".  Moodys обаче остави без промяна рейтинга на Газпром на ниво Baa1 и на Газпром нефт - Baa2 с "негативна" перспектива.
Международната рейтингова агенция Moody's понижи рейтингите на Москва и Санкт Петербург от "Baa1" до "Baa2" (лат. букви), се посочва в съобщение на агенцията, цитирано от ТАСС. Като причина се изтъква понижаването на суверенния рейтинг на Русия от "Baa1" до "Baa2" (лат. букви) с отрицателна перспектива.
Moodys понижи рейтинга и на държавните компании "Водоканал-Финанс" от "Baa2" на "Baa3" (лат. букви), "Западен скоростен диаметър" от "Baa3" до "Ba1" (лат. букви) и  "Водоканал" от "Baa2" на "Baa3" (лат. букви). Освен това рейтинговата агенция потвърди оценките на няколко града и региона в Русия. На 12 региона и града перспективата бе променена на отрицателна. Става дума за Коми, Башкортостан, Татарстан, Чувашка, автономния окръг Хантимансийски, Красноярски край, Нижегородска област, Омска област, Самарска област и градовете Волгоград, Краснодар и Омск.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg