EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody’s понижи рейтинга на General Electric

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s понижи рейтинга на General Electric

mail15:30 | 04.04.2012прегледи 415 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody's Investors Service понижи с една степен кредитния рейтинг на американския концерн General Electric, предаде AP. Рейтинговата агенция посочи, че е намалила оценката си, тъй като вижда рискове, свързани с кредитното подразделение на General Electric - General Electric
Capital. Moody's допълни, че промишленият бизнес на компанията е силен. В днешния доклад на рейтинговата агенция се отбелязва, че заради големия размер на General Electric Capital компанията трябва да разчита на финансиране от финансовите пазари. Moody's констатира, че тези пазари не са били надеждни при неотдавнашната кредитна криза. Рейтингът на General Electric е свален до Аа3 - четвъртата инвестиционна степен по скалата на Moody's. Преди това бе оценяван на Аа2. Агенцията намали рейтинга и на General Electric Capitol – с две степени от Аа2 на А1.
General Electric произвежда продукти, вариращи от самолетни двигатели до електрически крушки и финансови проекти в световен мащаб, припомня AP.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162