EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody’s впечатлена от Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody’s впечатлена от Гърция

mail09:50 | 06.10.2010прегледи 811 коментарикоментари 0


"Гърция получи вот на доверие от Международния валутен фонд (МВФ), неин представител изрази надежда, че ситуацията в Гърция ще се подобри", пише в. "Кердос", като подчертава, че оптимистично послание за гръцката икономика е изпратила и международната рейтингова агенция Moody’s.
Изданието коментира, че авторитетни международни институции в последно време са започнали да приветстват усилията на Гърция за справяне с кризата и за развитие на икономиката й, и че с това се обяснявали и даваните от тях позитивни оценки.
В. "Нафтемборики" цитира представител на МВФ, който казал, че гръцкото правителство следва решително своята програма за стабилизиране и бюджетно оздравяване на страната, изказвайки надежда, че "нещата в Гърция вървят към подобрение, а не към влошаване".
В. "Имерисия" отбелязва, че агенцията Moody’s пък била "впечатлена" от усилията на Гърция да преструктурира държавните си финанси и че ако предприетите реформи в страната продължат, е възможно тя да повиши кредитния й рейтинг.
На 14 юни Moody’s снижи рейтинга на Гърция с четири пункта, което предизвика бурната реакция на гръцкото правителство и Европейския съюз.
На челните си страници обаче в. "Катимерини" предупреждава, че бюджетният дефицит и държавен дълг на Гърция през 2009 г. е бил по-голям от очакваното и че ревизирането на дефицита от Евростат, който твърди, че той е 15,1, а не 13,8 на
сто, като дългът е възлязал на 127 на сто, а не на 115,4 на сто от БВП, както твърди Атина, може да вкара в нови приключения кабинета в усилията му за бюджетна хармонизация на страната.
"Сити прес" твърди, че има спасителен план за излизане от ситуацията, според който Атина вероятно ще поиска да бъде удължен срокът за погасяване на одобрените й кредити в размер на 110 млрд. евро и че тя може би ще поиска още средства
от европейския помощен механизъм, който е на стойност 750 млрд. евро, но срещу ангажименти за нови икономии и рестрикции.


Тагове: Moody’s, МВФ, кредити
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg