EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody's се разграничи от S&P за Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody's се разграничи от S&P за Япония

mail18:10 | 27.01.2011прегледи 709 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody's обяви, че няма да променя рейтинга на Япония, както направи по-рано днес Standard and Poor's, но предупреди, че
близките няколко месеца остават ключови за японското правителство от гледна точка поддържане на финансовата стабилност, предаде ИТАР-ТАСС.
Moody's оставя без промяна кредитния си рейтинг за Япония на равнище аА2 и "стабилна" прогноза.
Агенцията посочи, че е обезпокоена най-вече от способността на японското правителство да поддържа доверието на пазарите на такова равнище, че стойността на заемите, която в момента е ниска, да не нараства.
Standard and Poor's днес за пръв път от 2002 година понижи дългосрочния суверенен рейтинг на Япония с една степен от АА до AA-, изравнявайки го с показателя на Китай.
В съобщението си Standard and Poor's изтъква, че съгласно прогнозите на нейните анализатори бюджетният дефицит на Япония ще остане висок в близките няколко години, което още повече ще понижи е без това слабата финансова гъвкавост на правителството.
Прогнозата за дългосрочния кредитен рейтинг остава на равнище "стабилен".
Европейското издание International Herald Tribune днес отбеляза, че с течение на времето, на фона на нарастването на дълговете, могат да бъдат поставени под съмнение рейтингите както на Япония, така и на Съединените щати.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg