EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Moody's свали рейтинга на две испански области

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Moody's свали рейтинга на две испански области

mail16:00 | 21.12.2010прегледи 337 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Moody's обяви днес, че е понижила оценката си за дългосрочния кредитен рейтинг на две испански области - Мурсия и Кастилия-Ла Манча, предаде Франс прес.
За областта Кастилия-Ла Манча, чийто рейтинг е понижен от "Aa3" на "A1", агенцията пояснява, че решението е отражение на "голямо от очакваното влошаване на финансовите показатели за 2010 и 2011 година". Перспективата за оценката е негативна.
Според Moody's има вероятност тази област "да се отклони значително от си целта" за дефицита в регионалните финанси, заложена от централното испанско правителство на равнище 2,4 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) за 2010 година и 1,3 процента за 2011 година.
При областта Moody's, чийто рейтинг е сведен от "Аа2" на "Аа3", понижението е свързано с непрекъснато влошаване на финансовите резултати през последните години, се уточнява в комюникето на Moody's.
Според агенцията областта няма да може да изпълни тази година целта за дефицита, определена от Мадрид - 2,4 процента.
Миналата седмица Moody's предупреди, че планира да понижи отново рейтинга "Aa1" на Испания заради опасения, свързани със способността на страната да се финансира.
Общо 17-те автономни области на Испания имат натрупан дълг от 107,6 милиарда евро, прехвърлящ за първи път прага от 10 процента от БВП (10,2 на сто) и бележещ годишен растеж от 27,4 процента. Общините имат дългове за 36,2 милиарда евро - увеличение с 4,6 на сто.
В петък миналата седмица Moody's вече понижи с една степен оценката си за една от трите най-богати области в Испания - Страната на баските, припомня АФП.
По - рано днес международната рейтингова агенция обяви, че обмисля да понижи с една или две степени сегашната си оценка за Португалия, която е "А1".
Мудис се мотивира с очакваното въздействие от плана на Лисабон за строги икономии върху икономическата динамика, предаде Франс прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg