EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Microsoft с мегапроект от Пентагона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Microsoft с мегапроект от Пентагона

mail08:04 | 08.09.2020прегледи 545 коментарикоментари 0


„Американското министерство на отбраната обяви, че запазва решението си да повери на компанията Майкрософт мегаконтракт, предаде Франс прес. Това решение бе взето въпреки обвиненията във фаворизиране от страна на президента Доналд Тръмп и намесата на правосъдието.

Пентагонът е приключил с пълната си преоценка на търговете за мегапоръчката и е установил, че офертата на Майкрософт продължава да си остава най-добрия вариант за правителството, се казва в официално изявление.

Компанията Амазон, която се бореше също за договора, обвини Тръмп, че е направлявал избора на Пентагона, защото мразел Джеф Безос, основателя на компанията. През февруари съдия прие искането на Амазон да постанови временно преустановяване на предоставянето на договора в размер на 10 милиарда долара. Последва преоценка на офертите и така се стигна до решението на Пентагона да запази възлагането на поръчката на Майкрософт.

Договорът е с продължителност 10 години и цели да модернизира и трансформира цялата информационна система на американските въоръжени сили в една система, управлявана от изкуствен интелект.

Според Амазон Пентагонът не е преразгледал нищо. Компанията припомня, че е предложила по-изгодна оферта, в която цената е била с няколко десетки милиона долара по-ниска от всички останали предложения./business.dir.bg

  


Тагове: Пентагон, Microsoft
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg