EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Michelin отвори завод в Пирот

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Michelin отвори завод в Пирот

mail13:00 | 03.04.2012прегледи 2685 коментарикоментари 0


Представители на Сърбия и на френската компания "Мишлен"  /"Michelin"/ подписаха днес в Пирот Меморандум за разбирателство за реализиране на инвестиционен проект на компанията, в който  се предвижда френският производител на автомобилни гуми да  инвестира през следващите четири години около 170 милиона евро в разширяване на производствените капацитети в Пирот, предаде  Танюг.
Президентът на Сърбия Борис Тадич, който присъства на  подписването на документа във фабриката "Тайгър Тайърс" /"Tigar  Tyres"/ подчерта, че четиригодишните усилия на правителството са започнали да дават ефект, което показва все по-големият интерес на чуждестранни инвеститори за разширяване на производството в  Сърбия.
Той обеща на френските инвеститори, че европейските  транспортни коридори ще минат близо до Пирот и това ще бъде  благотворно за производството в района. "Тайгър тайърс" и Пирот  са добър пример за това как добрият мениджмънт може да създаде  сигурно бъдеще за гражданите в един регион, добави Тадич. Министърът на икономиката и регионалното развитие Небойша  Чирич направи оценката, че решението на "Мишлен" да разшири  производствените си капацитети тъкмо в Пирот показва  стратегическото й решение Сърбия и Пирот да бъдат център в тази  част на Европа, а и на света, за производството на гумите,  известни по цяллата планета. Чирич каза, че в първия етап "Мишлен" ще инвестира 170  милиона евро за разширяване на производството и ще открие 700  нови работни места с цел до 2016 г. да произвежда 12 милиона  гуми годишно вместо досегашните осем милиона гуми.
"Това е началото на по-нататъшното развитие на "Мишлен" в  Сърбия. Във втория етап планираме на практика да удвоим  производството и да имаме фабрика, която произвежда 20 милиона
гуми годишно", каза Чирич. Председателят на община Пирот Владан Васич подчерта, че  откриването на 700 нови работни места директно в производството  е отлична вест за Пирот, защото означава още три пъти повече  работни места в другите съпътстващи дейности.
 


Тагове: Michelin, завод, Пирот
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886