EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Mercedes показва най-новия камион на Есенния панаир

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Mercedes показва най-новия камион на Есенния панаир

mail12:10 | 25.08.2011прегледи 1620 коментарикоментари 0


„Най-чистият камион в света“ - така беше представен новият Mercedes-Benz Actros на премиерата в централата на „Даймлер“ на 21 юни. Три месеца по-късно той ще влезе официално и на българския пазар чрез дилъра „Балкан Стар Аутомотив“, участник в „Автомобилен салон Пловдив“ в рамките на Международния технически панаир, който ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Пловдив.
В разработването на революционния товарен автомобил и в оборудването за производството му германският концерн е инвестирал над 2 милиарда евро. В резултат на това се ражда камион за дълги разстояния, който може да измине по 1600 км на денонощие при температури от минус 40 до плюс 40 градуса по Целзий, както показали тестовете в пустинята Сиера Невада и на Полярния кръг. Тежкотоварната машина е снабдена с двигател EURO 6, който значително намалява вредните емисии газове и ще стане задължителен чак през 2014 година. Въпреки сериозните екологични подобрения, разходът на гориво е намален до 7%, а според експертите това е технологичен пробив. Направени са и много промени, с които се повишава комфортът за шофьорите. Те ще разполагат с по-голямо пространство, зона за релаксация, гардероб, легло с механизъм за нивелация, масажиращи седалки, познати от лимузините на „Мерцедес“, и още много екстри.
Очаква се по време на изложението интересът към новия модел да бъде много голям, след като на миналогодишния Есенен панаир „Мерцедес“ направи сделка за 100 камиона, купени от българска транспортна компания.
По атрактивност тежкотоварният автомобил ще си съперничи с много нови изделия, които ще дебютират на най-голямото изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа, организирано от Международен панаир Пловдив.
Сред тях е и 16-тонният пневкомплексен валяк на германската компания „Хам“, който е световна новост и ще бъде представен от „Виртген България“ в изложбата „Стройтех“. Показан е за първи път на изложението „Баума“ в Мюнхен през 2010 г., където спечели няколко награди заради иновационната си технология и дизайн.
Посетителите на Есенния панаир ще видят и изделието, заради което пловдивската фирма „Апекс 11“ получи през месец май приза „Иновативно предприятие на 2010 година“. В конкурса производителите участваха с четирипосочния мотокар А-лифт, който ще бъде част от изложбата „Машиностроене“. Той може от място да тръгне напред, назад, наляво и надясно. Така съчетава качествата и възможностите на конвенционален мотокар, рич-трак и страничен високоповдигач, твърдят създателите на машината.
Друга пловдивска компания - „Пинк плюс“, ще демонстрира мобилни бетоновъзли на изложбата „Стройтех“. Инсталацията за производство на бетон се качва на камион и може да се премести до самия строителен обект, за да се пестят разходи за транспорт, обясняват от фирмата.
Новост за българския пазар са и мобилните бензиностанции, с които фирмата „Петрус“ участва в изложбата „Аутотех“. Те са производство на италианската компания „Резервоари Сави“ и имат всички функции на класическите колонки за зареждане с бензин и дизелово гориво.

 снимка:компанията

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161