EUR 1.9558
USD 1.9578
CHF 2.0251
GBP 2.2280
CNY 2.2280
you tube
mobile version

Mercedes изтегля 1 милион автомобила

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Mercedes изтегля 1 милион автомобила

mail17:35 | 08.06.2022прегледи 833 коментарикоментари 0


Германският автомобилен производител Mercedes-Benz изтегля почти 1 милион по-стари превозни средства от цял ​​свят заради потенциални проблеми със спирачната им система, съобщава BBC.

През уикенда компанията заяви, че ще се свърже със собствениците на превозните средства, тъй като спирачките им може да бъдат засегнати от "напреднала корозия".

Изтеглянето засяга общо 993 407 превозни средства, сред които 70 000 в Германия.

Mercedes изтегли подобен брой автомобили миналата година заради проблем с безопасността на системата за спешни повиквания.

Компанията заяви, че превозните средства в последното изтегляне са произведени между 2004 и 2015 г. и са от серията ML и GL SUV и R-класа луксозни минивани.

„Възможно е при силна или рязка спирачна маневра да причини механични повреди на спирачния усилвател“, се казва в съобщението.

Mercedes заяви, че започва незабавно изтеглянето и че процесът ще включва проверка на потенциално дефектните превозни средства и подмяна на части, ако е необходимо.

Миналия февруари компанията изтегли над 1 милион коли поради дефект в функцията си „eCall“, която предупреждава службите за спешна помощ за инцидент и предава местоположението на превозното средство.

Дефектът означава, че е възможно да бъде изпратено грешно местоположение.

Тъй като проблемът беше свързан със софтуера, поправката беше направена предимно „дистанционно“ – чрез безжично изтегляне, използвайки съществуващата мобилна връзка за данни на автомобила.

Системата "eCall" е задължителна в Европейския съюз за всички автомобили, продадени след 2018 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg