EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

McDonald's отвори ресторант до Ватикана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

McDonald's отвори ресторант до Ватикана

mail16:34 | 06.01.2017прегледи 1496 коментарикоментари 0


Ресторант на McDonald's отвори врати на две крачки от един от входовете за Ватикана и площад "Свети Петър", въпреки недоволството на някои от кардиналите и на кварталните ресторантьори, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Заведението на американския гигант на бързото хранене, с изключително скромна витрина (дървена облицовка, позлатени букви и бели щори) беше открито в петък изключително дискретно. Ден по-късно то се пръскаше по шевовете от посетители. Заведението се намира на ъгъла на огромно каре сгради, наето от APSA - компанията, която управлява недвижимите имоти на Ватикана. Там се помещават и резиденциите на много кардинали и две посолства към Светия престол.

Местните ресторантьори роптаят, че човек като идва в Италия трябва да яде италиански гозби, но според някои забързани туристи да си купиш един бургер с пилешко в хартиена опаковка отнема по-малко време, а и е по-близо до туристическите забележителности.

Недоволството достигна апогея си през октомври, по инициатива на асоциация за защита на историческия квартал около Ватикана, опасяваща се от заличаване на облика на района, вече и без това осеян с множество магазини за евтини сувенири и будки за бързи закуски.

Според в. "Република" един от кардиналите дори писал на папата с молба да се намеси.
Междувременно "Макдоналдс" така и не успя да отвори в края на миналата година свой ресторант на прочутия площад "Пиаца дел Дуомо" във Флоренция, тъй като планът беше отхвърлен от кметството. Сега американският гигант иска градът да му плати близо 18 милиона евро обезщетения.


Тагове: McDonald's, Ватикана
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg