EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

LNG терминалът Ревитуса става многофункционален

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

LNG терминалът Ревитуса става многофункционален

mail18:35 | 27.10.2022прегледи 704 коментарикоментари 0


Терминалът за втечнен природен газ в Ревитуса (Гърция) се превръща в многофункционален инструмент, който осигурява енергийните доставки за Гърция и Югоизточна Европа, посочва агенция АНА-МПА.

Според официалните данни на Националния системен оператор на природен газ (DESFA) доставките на втечнен природен газ в Ревитуса до август 2022 г. са били с 63 процента по-високи в сравнение с 2021 г., а общият брой на товарите е бил над два пъти по-голям (154 процента). 

Увеличението на дейността на Ревитуса покрива разликата, създадена от намаляването на доставките от Русия по газопровода „Турски поток“, който тази година покрива 18 процента от пазара вместо 45 процента, както бе през 2021 г. Засилената дейност на Ревитуса е обусловена и от високото търсене на износ на природен газ за страни от региона като България, към която "Газпром" спря доставките на природен газ. Наред с това, както стана известно миналата седмица, достъп до Ревитуса са поискали, освен от България, и от Румъния и Украйна, отбелязва АНА-МПА.

Снабдяването на пазара с втечнен природен газ гарантира диверсификацията на източниците на енергия и на маршрутите за доставка, които представляват основни елементи за сигурността на доставките, посочва гръцката информационна агенция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg