EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Litex Motors ще изнася Great Wall в Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Litex Motors ще изнася Great Wall в Сърбия

mail15:20 | 27.06.2014прегледи 1663 коментарикоментари 0


Литекс Моторс и сръбската компания GWS Auto Group подписаха договор за дистрибуция на автомобилите на българската компания в Сърбия. До този момент, в завода в с. Баховица, Ловешка област, са произведени приблизително 3000 автомобила, при максимален капацитет на производството от 50 000 автомобила годишно.
От днес GWS Auto Group става официален представител на Литекс Моторс за Сърбия, като компанията получава правата за дистрибуция и продажба на произведените в България автомобили - Great Wall. Сръбският партньор е компания с дългогодишен опит в областта на продажбата и дистрибуцията на нови и употребявани автомобили. През годините GWS Auto Group са били официален вносител на Toyota за Сърбия и Черна Гора, както и на Honda за Сърбия.
Първото дилърство на марката Great Wall на сръбския пазар, ще отвори врати през месец август в Белград. От компанията – дистрибутор – предвиждат до края на тази година в Сърбия да бъдат открити още две официални представителства - в Нови Сад и Ниш. По първоначална информация износът за Сърбия ще стартира с двата ключови модела – SUV автомобила Great Wall H6 и пикапът Steed 5. И двата автомобила се предлагат на българския пазар, като само преди месец от Литекс Моторс обявиха, че отново стартира производството и предлагането на Steed 5 с дизелов двигател.
Към днешна дата, произведените в завода на Литекс Моторс автомобили Great Wall, се предлагат още на пазарите в Македония и Италия. До края на годината от фирмата- производител планират да навлязат и на пазарите в Румъния, Чехия, Словакия и Унгария.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg