EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Lidl изтегля опасна лампа от пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lidl изтегля опасна лампа от пазара

mail11:08 | 18.01.2016прегледи 1063 коментарикоментари 0


Веригата Lidl предупреди клиентите си да спрат да използват лампа с марка "Luvarno Lux" и артикулни номера 94507 и 107133, защото има опасност от токов удар при употребата ѝ. Тя се е продавала в тяхната мрежа в периода от 3 юли 2014 г. до 25 юни 2015 г. Доставчикът не може да изключи напълно възможността от протичане на ток при използването на лампата и затова призовава всички потребители да я върнат в магазин от веригата.

Декоративни плодове – ябълки, банани, праскови и други, разработени от стиропор ще бъдат изтеглени от пазара. Стоките имитират плодове както по външен вид, така и по размер, форма и цвят. Предлагат се за продажба без етикети на български език и могат да бъдат намерени в почти всеки магазин от типа „Всичко по 1 лев“. Те представляват реална опасност за децата от поглъщане или задушаване, тъй като не отговарят на изискванията за безопасност .

По същата причина от пазара се изтегля и наскоро появила се украса, наподобяваща коледен сладкиш, облепен с брокат и електриков цвят, със залепени снежинки от двете страни и обсипана с цветни топчета. Стоката е произведена в Китай, откъдето идват и повечето опасни продукти на българския пазар. Източник:бюлетин Актовни потребители


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg