EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lenovo придоби x86 на IBM в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lenovo придоби x86 на IBM в България

mail09:40 | 13.01.2015прегледи 855 коментарикоментари 0


Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) и IBM (NYSE: IBM) обявиха, че сделката по придобиване на сървърния бизнес x86 на IBM в България, в това число дейностите по прехвърляне на служители и бизнес операции към Lenovo, е финализирана окончателно към днешна дата.
Lenovo приключи първата фаза на придобиването на х86 сървърния бизнес на IBM на 1 октомври в световен план. Поради големия брой държави и съпътстващите процеси в рамките на Европа, Близкия Изток и Африка компанията обяви, че плавното прехвърляне на служители и бизнес операции в региона ще отнеме още няколко месеца.
“Официално приветстваме подразделението x86 на IBM в екипа на Lenovo България. Наш приоритет е осъществяването на плавен преход за клиенти и партньори и едновременно с това засилване на позициите ни на пазара на сървъри. Имаме големи планове за пазара за корпоративни решения и целта ни е да повторим успеха ни при компютрите”, заяви Иван Бозев, Изпълнителен директор за регион SEE на Lenovo.
“През последните няколко месеца обединихме усилията си, за да успеем да стартираме бързо бизнеса със сървъри x86 след финализиране на сделката в България. След като с IBM вече сме един отбор, вече сме напълно готови да се съревноваваме за клиенти от който и да е сектор”, сподели Ели Тонет, сървър лидер за България.
Lenovo придоби целия бизнес със x86 сървъри на IBM и ще следва стриктно начертания план за развитие на продуктите в портфолиото, в това число Flex и базираните на x86 PureFlex интегрирани системи, както и да развива иновации, отбелязва компанията. Както беше обявено, IBM ще продължи да извършва поддръжката на сървърите от името на Lenovo за дълъг период от време, за да се гарантира максимално плавен преход при обслужването на клиентите.
Между Lenovo и IBM има подписано стратегическо партньорство, според което Lenovo ще бъде производител на оригиналното оборудване на IBM и ще дистрибутира избрани водещи продукти за съхранение на данни и софтуерни решения от портфолиото на IBM. Този стратегически съюз означава, че Lenovo ще предлага както интегрирани IT решения за бизнеса, така и набор от услуги за дейта центрове.

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg