EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lenovo втора на PC пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lenovo втора на PC пазара

mail14:30 | 14.10.2011прегледи 631 коментарикоментари 0


Lenovo вече задмина Dell и е номер 2 в света на пазара на компютри – най-високата позиция, заемана някога от компанията. Данните бяха обявени в предварителния отчет на International Data Corporation (IDC) - световния лидер в пазарните проучвания на потребителския технологичен пазар.
След пет тримесечия като най-бързо развиващия се играч сред топ производителите на компютри в света, предварителните отчети на IDC сочат, че компанията е достигнала рекорден пазарен дял от 13.7% и рекорден обем на продадени единици за тримесечието, който възлиза на около 12.6 милиона.
Изявление на главния изпълнителен директор на Lenovo Юанкуинг Янг: “Lenovo направи невероятен пробив на световния PC пазар, като само в рамките на две тримесечия успя да задмине два конкурента и да стане номер 2 в света. Това е най-високата позиция на световния пазар на компютри, до която компанията се е изкачвала и предвид настоящата конкурентна среда, постигнатото от компанията дава заявка Lenovo да се превърне в безусловния лидер на пазара в световен мащаб.

Ние растем и като компания, и като присъствие на пазара на потребителски технологии, и нашите клиенти знаят, че сме напълно отдадени на пазара на компютри в дългосрочна перспектива. В същото време ще продължим да инвестираме в иновативни продукти, които събират технологии и услуги в едно от всичките четири вида устройства и услуги с екрани – смартфони, таблети, компютри и smart TV. За да станем водещата в света технологична компания в потребителския сегмент, ние сме длъжни да предоставим на нашите потребители изключително изживяване, независимо коя платформа използват. Аз вярвам, че разполагаме с нужните продукти, екип, стратегия и набрана скорост, за да осъществим стремежа си.”

 


Тагове: Lenovo, пазар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg