EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Lavazza купи дял от Green Mountain Coffee Roasters

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Lavazza купи дял от Green Mountain Coffee Roasters

mail17:00 | 11.08.2010прегледи 2126 коментарикоментари 0


Най-продаваната марка еспресо в Италия - Lavazza - се е споразумяла да купи дял от 7 процента в американския производител на кафе Green Mountain Coffee Roasters в сделка за 250 милиона долара, съобщиха двете компании, цитирани от Асошиейтед прес.
Lavazza отбеляза, че сделката, която се очаква да бъде завършена през септември, е най-голямото в историята й придобиване в чужбина и затвърдява стратегията й за разрастване в световен мащаб.
Компаниите ще разработят съвместно нови единични машини за еспресо и капсули за новите уреди, които се планира да излязат на пазара през 2013 година. 
През последните години Lavazza, чиято централа се намира в северния град Торино, купи компании в Индия, Бразилия и Аржентина като част от плановете си да засили присъствието си в чужбина, припомня АП.
Българската кафе верига "Onda Coffee Break стана 100% собственост на италианската компания Lavazza през май тази година.
Новите собственици възнамеряват да инвестират през следващите три години няколко милиона, като общата сума по сделката и бъдещите инвестиции е 6 млн. евро.
Onda  откри 11 заведения в София през последните години, като те са базирани в престижни бизнес комплекси.
Lavazza притежава повече от 350 заведения в Европа, Азия и САЩ, но не и в България, за сметка на това кафето под същото име е особено популярно в страната.
Българската сделка е част от стратегията на италианската компания  за по-голямо присъствието на пазара в Източна Европа, тъй като в тази част на континента сегментът на еспресото значително нараства.
В края на 2009 г. британската компания Whitbread - собственик на веригата Costa Coffee придоби веригата Coffee Heaven, като цената на сделката беше 36 млн. паунда. И двете компании имат заведения в България.


Тагове: Lavazza, кафе, дял
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg