EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

LAUNCHub финансира 9 екипа с €30 хил.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

LAUNCHub финансира 9 екипа с €30 хил.

mail09:15 | 25.07.2012прегледи 567 коментарикоментари 0


Фондът Launch hub избра първите 9 екипа, в които ще инвестира 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10% и които ще участват в програмата на фонда през есента.
Екипите, които направиха най-силно впечатление на инвестиционния Комитет са от сферата на софтуер като услуга, социална мрежа за кинофенове и мобилно приложение за закупуване на билети, софтуерно решение, улесняващо програмирането на игри, уеб платформа за поставяне на предизвикателства към себе си и останалите, мобилно приложение за деца до 8 години, съчетаващо забавление и изграждане на полезни навици и т.н.
Деветте екипа, два от които от Хърватска, ще бъдат поканени в София за период от 1-2 месеца, за да работят интензивно върху развитието на бизнес идеята и продукта си и да се възползват пълноценно от менторството, коучинга и нетуъркинга, които фондът ще им предостави.

Младите предприемачи ще участват във формираните според нуждите им мастер класове и отворени срещи със специалистите, от чиито съвети се нуждаят, за да се подготвят за т.н. Ден на инвеститорите, в който ще представят напредъка си за да получат допълнително финансиране от фонда и външни инвеститори.

Продължителността на Акселераторската програма е гъвкаво, което означава, че екипите могат да я “завършат” между 3 и 12 месеца. Това означава, че дадена компания е изпълнила основните си ключови цели, като в зависимост от спецификата на бизнеса това би могло да бъде лансиране на успешен продукт, да презентират по време на Деня на инвеститорите и в най-добрия случай – да получат последващо (SEED) финансиране от LAUNCHub/друг инвеститор.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg