EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Kraft Foods дава $16.7 млрд. за Cadbury

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Kraft Foods дава $16.7 млрд. за Cadbury

mail15:46 | 07.09.2009прегледи 835 коментарикоментари 0


Американският гигант Kraft Foods предложи да купи британската Cadbury за сумата от 16.7 млрд. долара, съобщава BBC.
От Kraft са убедени, че сделката ще е от полза за съхраняването на много работни места във Великобритания, а също и ще предотврати затварянето на производствени фабрики.
Усилията на Kraft Foods са насочени към създаване на „глобална мрежа за закуски, сладкарски изделия и бързо хранене”, информираха от компанията.
Според американската компания сделката ще спести приблизително 625 млн. долара чрез оптимизиране на разходите за дистрибуция, маркетинг и развитие на продуктовата линия.
От Cadbury са на мнение, че предлаганата цена е значително по- ниска от реалната стойност. „Бордът на Cadbury обсъди предложението и взе решение да го отхвърли” – се казва в прессъобщение на компанията. Британската компания е уверена в собствената си стратегия за развитие и растеж, което се дължи на утвърдените марки и качество, се казва още в съобщението за медиите, цитирано от Guardian.
Акциите на Cadbury скочиха с над 38 % по време на сутрешната търговия, съобщава Guardian. Новината за преговорите между Kraft Foods и Cadbury повиши акциите и на други производители на хранителни продукти в Европа, сред които Unilever, Nestlé, Danone и Lindt.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg