EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Kaufland въвежда сгъваеми палети + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Kaufland въвежда сгъваеми палети + видео

mail07:33 | 29.06.2021прегледи 2608 коментарикоментари 0


От началото на месец юли Kaufland въвежда новоразработени метални сгъваеми палети в логистичната си дейност. Инвестицията в разработения от Kaufland сгъваем метален палет е 4,8 милиона лева за нуждите на търговската верига у нас и има за цел да установи нови стандарти в логистиката.

Платформата за товарене, която се използва стотици пъти на ден в търговията при транспортиране на стоки, има съществени ергономични предимства за служителите в сравнение с европалетите, използвани досега. Дизайнът им и височината от 1,2 метра позволява оптимална ергономична позиция за работа на хората в магазинната мрежа и централния склад, което значително улеснява тяхната ежедневна работа.

Иновативната платформа е предназначена да оптимизира процесите на логистиката в дългосрочен план. С експлоатационен живот повече от десет години, сгъваемият палет е много по-устойчив от конвенционалните палети. Стабилните странични стени създават сигурност и повишават защитата на превозваните стоки. Благодарение на тях се спестява употребата на 250 тона фолио годишно, сравнено с работата с конвенционалните палети. Освен това, при товаренето на камионите се използва цялата им височина, а не частична, както е при стандартните европалети. Това позволява значително намаляване броя на транспортните маршрути и допринася за ограничаване на въглеродните емисии.

Устойчивият сгъваем палет се въвежда за първи път в Германия и Словакия. България е третата страна от европейското семейство на Kaufland, в която нововъведението се прилага.

Основните предимства на сгъваемите палети:

·        Подобрена ергономичност за екипа, подготвящ стоки в дистрибуторските центрове, както и за служителите на магазините по време на разтоварването и подреждането на артикулите Повишена защита на стоките,  по-голяма сигурност и стабилност чрез здрави странични стени

·        Намаляване употребата на фолио с над 50%

·         Оптимизиран обем на товари и свързаните с тях спестени въглеродни емисии

Kaufland България е първата компания от европейското семейство на Kaufland, която внедрява "зелена" доставка на локално ниво и в която над 85% от нея се извършва с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). Компанията подкрепя развитието на "зелена" логистика у нас и от 2018 г. броят на CNG камионите, които обслужват доставките на Kaufland, непрекъснато се увеличава.

От 2019 година веригата използва и т.нар. EPS (Euro Pool System) каси, които са сгъваеми, 100% рециклируеми и за многократна употреба. С тях компанията спестява обратни транспортни курсове, което от своя страна води и до ограничаване на въглеродни емисии.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg