EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

JPMorgan плаща $2 млрд. заради Мейдоф

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

JPMorgan плаща $2 млрд. заради Мейдоф

mail11:00 | 09.01.2014прегледи 949 коментарикоментари 0


Американската банка Джей Пи Морган (JPMorgan), използвана от финансовия измамник Бърнард Мейдоф, се съгласи да плати около 2 милиарда долара, за да избегне съдебно преследване,
съобщават "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк таймс", цитирани от Франс прес. Джей Пи Морган беше обвинена от американските власти, че не е обърнала внимание на някои данни, които биха позволили по-бързо да се сложи край на измамите на Мейдоф - най-голямата финансова афера в историята. Основната част от тази сума ще бъде платена на жертвите на финансовия измамник.
Най-голямата по активи американска банка се съгласи също така да признае достоверността на обвиненията срещу нея и обеща да се поправи. По изключение за такава голяма банкова институция, Джей Пи Морган ще има условен статут, като съдът има право да започне нова процедура срещу нея, ако допусне нова грешка, твърди "Ню Йорк таймс".
С тази нова глоба Джей Пи Морган плаща общо 20 милиарда долара за последните дванайсет месеца, за да се опита да се измъкне от многобройните съдебни разправии. Административният ликвидатор на Мейдоф, Ървинг Пикард, искаше до 20 милиарда долара обезщетения, но федерален съдия и апелативен съд отхвърлиха основанията за тези искания, изтъквайки, че единствено ощетените инвеститори могат да ги подадат. Бърнард Мейдоф беше осъден през 2009 година на 150 години
затвор за измама, оценявана на между 23 и над 65 милиарда долара в зависимост от това дали се изчислява с лихви или без лихви. Измамата, състояща се в използване на финансите на новите клиенти, за да се плаща на по-стари, беше разкрита през декември 2008 година, когато с финансовата криза все по-голям брой инвеститори си поискаха вложенията.


Тагове: Мейдоф, JP Morgan
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg