EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

JP Morgan с най-висок рейтинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

JP Morgan с най-висок рейтинг

mail13:35 | 24.03.2017прегледи 1400 коментарикоментари 0


Американската банка JP Morgan запази първото място в глобалния рейтинг на инвестиционните банки, изготвян от анализаторската компания Coalition.

Приходите на JP Morgan от търговски операции, M&A (сливания и поглъщания) и друга инвестиционно-банкова дейност е нараснала през 2016 г. с 11% - до 25,2 млрд. долара, цитира изследването Reuters.

Citigroup се изкачва от трето на второ място, което дели с Goldman Sachs (която година по-рано също бе втора).

Bank of America се спусна от трета на четвърта позиция, а Morgan Stanley запазва петото място.

Deutsche Bank слиза от пета на шеста позиция, а Credit Suisse - от седмо на осмо място в класацията за миналата година. Британската Barclays от осма стана седма по големина инвестиционна банка, HSBC от 10-то отива на девето място. UBS, BNP Paribas, Societe Generale заемат съответно 10-то, 11-тои 12-то място в рейтинга на Coalition.

По този начин американските инвестиционни банки заеха първите пет места. Единственият европейски представител в Топ 5 на инвестиционните банки през 2015 година изпадна от тази позиция на фона на големите си загуби и преструктуриране на компанията, отбелязва Reuters.

На американските банки се падат около две трети от доходите от инвестиционна дейност в групата на 12-те най-големи. За сравнение - през 2011 г. този дял бе 50 на сто.

Даже в региона EMEA (Европа - Близкия Изток - Африка) Deutsche Bank не е лидер, като дели второто място с Goldman Sachs. Лидер и в този регион е JP Morgan.

Но директорът по изследванията в Coalition Амрит Шахани смята, че това положение е временно. Според него европейските банки постепенно ще укрепват своите позиции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg